luni, 21 mai 2012

Independent Foreign Fiction Prize a ajuns la un scriitor născut la Cernăuţi

Anul acesta, Independent Foreign Fiction Prize a ajuns la Aharon Appelfeld, un scriitor evreu născut în urmă cu 80 de ani în Bucovina, la Cernăuţi.

Romanul câştigător, “Blooms of Darkness”, spune povestea unui băiat de 11 ani ascuns de o prostituată din calea naziştilor. Scriitorul însuşi a declarat: “Am vrut să explorez cele mai întunecate forme ale comportamentului uman şi să arăt că, chiar şi acolo, generozitatea şi iubirea pot supravieţui, că umanitatea şi iubirea pot învinge cruzimea şi brutalitatea.”

Independent Foreign Fiction Prize se decernează operelor de ficţiune care au fost traduse în limba engleză şi recompensează cu 5.000 de lire sterline atât autorul, cât şi traducătorul cărtii câştigătoare. Premiul este oferit în fiecare an de Booktrust, aceeaşi organizaţie care acordă Orange Prize for Fiction şi Roald Dahl Funny Prize.

Aharon Appelfeld, nascut pe 16 februarie 1932 în orăşelul Sadagura, care face parte în prezent din Cernăuţi, a mai primit de-a lungul carierei sale şi alte premii importante, precum Nelly Sachs Prize, în 2005, şi premiul Medicis pentru roman străin, în 2004, pentru autobiografia sa “The Story of a Life: A Memoir”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu