duminică, 20 mai 2012

Chestiunea Finkler


Ce mai faceţi?
Am fost ocupate pentru un timp cu tezele şi blogul a trecut pe planul secundar, dar acum suntem pregătite să vă surprindem cu articole pline de noutăţi, cu recenzii la cărţi pe care le-am descoperit recent, apoi cu un concurs, într-un viitor apropiat.
Vă mai amintiţi că vă prezentasem acum ceva timp o carte nouă în biblioteca RAO?
Aceasta lansează o nouă carte în luna mai a acestui an, un roman distins cu  MAN BOOKER PRIZE în anul 2010.
Chestiunea Finkler de Howard Jacobson 
Un roman captivant de amuzant care vorbeşte despre toate chestiunile interesante din lume!

 
Povestea cãrţii îi aduce în prim plan pe Julian Treslove, fost producãtor de radio la BBC, şi pe Sam Finkler, un cunoscut filosof evreu, scriitor şi vedetã de televiziune, ambii fiind prieteni vechi. Într-o searã, exact la ora 11:30, în drum spre casã, Treslove se opreşte un moment în faţa ferestrei unui magazin de viori: moment în care este atacat. Şi de acolo... numai poveşti, discuţii, amintiri, regrete, întâmplãri şi dezbateri amuzante. Poveşti şi întâmplãri pe care cititorii le vor citi şi le vor reciti de nenumãrate ori! Fãrã îndoialã!

– Mã refeream cã eşti prima mea...
Simţi cã ezitarea lui o irita. Patul îngheţã în jurul ei.
– Prima ce? Zi! Femeie cãsãtoritã? Mamã? Soţie a unui prezentator de televiziune? Femeie fãrã diplomã?
– Nu ai diplomã?

Un nume nou şi promiţãtor pe piaţa din România, un nume celebru în strãinãtate!
HOWARD JACOBSON a câştigat premii importante precum Bollinger Everyman Wodehouse şi Jewish Quarterly Literary Prize din 2000 pentru cartea The Mightly Waltzer, publicând pânã acum un numãr de 11 titluri. Autorul scrie sãptãmânal în ziarul The Independent şi se mândreşte cu realizarea unor documentare de televiziune. Tocmai de aceea, Editura RAO şi-a propus sã aducã în biblioteca fiecãrui cititor un roman ideal pentru o dupã-amiazã relaxantã!


O carte recomandatã de oameni importanţi!


Chestiunea Finkler este o carte extraordinarã: foarte amuzantã, desigur, dar, în acelaşi timp, foarte inteligentã, foarte tristã şi foarte subtilã. Este tot ceea ce pare, ba chiar este mai mult decât ceea ce pare a fi!

SIR ANDREW MOTION
Preşedintele Juriului Premiilor Man Prize 2010De abia aştept să primesc cartea şi să mă scufund într-o lectură care pare a fi captivantă.
După ce o termin, vă promit că voi posta şi recenzia.
Îi mulţumim Editurii RAO pentru sprijinul acordat.


Puteţi vizita şi pagina de Facebook a editurii, aiciNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu