sâmbătă, 16 iunie 2012

Cercul Secret: Ritualul


Ritualul  de L.J. SMITH
DATE DESPRE AUTOARE:

      Lisa Jane Smith este o scriitoare americană, autoarea a peste douăzeci şi cinci de cărţi, printre care cele trei trilogii (The Secret Circle, The Forbidden Game, Dark Visions), trei serii (The Vampire Diaries, Night World şi The Night of the Solstice) şi numeroase povestiri.
   Trilogia de mare succes Cercul Secret a fost adaptată pentru televiziune, serialul produs de CW având premiera la 15 septembrie 2011.
Locuieşte în San Francisco Bay Area, din California, însă cel mai bine se simte într-o căsuţă de lângă Point Reyes National Seashore, unde sunt mulţi copaci, multe animale, multe plaje pe care să se plimbe şi multe locuri prin care să hoinărească. Odată, în timp ce pornise în drumeţie cu o prietenă, a văzut un cerb alb ca zăpada.
   O puteţi vizita aici 

   PUTEREA CERCULUI A ADEMENIT-O ACASĂ ...

Forţată să se mute din ȋnsorita Californie ȋn mohorâtul orăşel New Salem, Cassie tânjeşte la ȋnceputul după vechea ei viaţă. Cu timpul, se simte ciudat de legată de un grup de adolescenţi care face legea ȋn şcoala ei. Iniţiată ȋn sabatul vrăjitoarelor, care stăpâneşte acolo de secole, este atrasă ȋn Cercul secret şi are parte de o aventură năucitoare şi terifiantă.
   Dar atunci când se ȋndrăgosteşte de misteriosul Adam, Cassie are de făcut o alegere dificilă: să folosească sau nu forţele ȋntunecate pentru a-şi atinge scopul? O singură mişcare greşită ar putea ȋnsemna sfârşitul!

O fascinantă poveste despre iubire, mistere ȋntunecate şi puteri supranaturale de la autoarea seriei de bestselluri.
Citate
 – Sally..., repetă gânditoare Faye. Da, trebuie să găsim ceva cu totul special pentru drăguţa de Sally... Ce nu-i ȋn regulă, Deborah?
  Deborah devenise rigidă, privind ȋn susul colinei, spre intrarea ȋn şcoală.
–  Alarmă, intruşi, anunţă ea. De fapt, pare să fie o ȋntreagă delegaţe.
Şi Cassie văzuse despre cine era vorba: un grup de băieţi şi fete, ieşind pe uşa principală şi ȋndreptându-se spre colină. Simţi un val de speranţă. Poate va reuşi să dispară şi să se strecoare neobservată cât timp Faye şi celelalte aveau să fie ocupate cu ei. Cu inima bătându-i cu putere, privi cum se apropie grupul.
  Un băiat cu umerii laţi, care mergea ȋn faţa celorlalţi şi păreea să fie şeful, luă cuvântul:
     –   Ascultă, Faye, cantina e supraaglomerată. Aşa că noi o să mâncăm aici... bine?
Ȋncepuse pe un ton războinic,  dar pe parcurs devenise şovăielnic, fraza ajungând să sune a  ȋntrebare, nu a afirmaţie hotărâtă.
  Faye ȋşi ridică fără grabă privirea spre el, după care-şi destinse buzele ȋn zâmbetul acela al ei, lent şi fermecător.
 – Nu, răspunse scurt, dar cu dulceaţă ȋn glas. Nu e bine.
După care se ȋntoarse la mâncarea ei.
 – Cum aşa? Izbucni băiatul, ȋncă străduindu-se să facă pe durul. Anul trecut nu ne-ai ȋmpiedicat.
 – Anul trecut, replică Faye, eram ȋn clasa a unsprezecea. Acum, suntem a douăsprezecea... şi afurisite. Cât de afurisite vrem noi. 
– Te gândeşti la foc, Cassie? Ȋl visezi?
Simţindu-şi gura uscată, Cassie o fixă cu privirea. Ochii aceia ȋn nuanţa mierii erau calzi, arzători. Plini de entuziasm.
 – Ţi-ar plăcea să vezi un truc cu foc?
Cassie clătină din cap. [...] ” 

Aşadar, acum, că eşti vrăjitoare, ce vei face prima dată?
   Cassie izbucni în râs, simţindu-se ca şi cum ar fi fost beată. Puterea, se gândi. E atât de multă Putere aici... iar acum pot s-o cuprind. Clătină din cap şi-şi ridică mâna în care nu ţinea ceaşca de ceai.
 – Dar ce putem să facem? întrebă ea.

CONTINUARE: Captiva


NR. PAG.: 284


EDITURA: CORINTeens


TITLU ORIGINAL: The Initiation

Un comentariu:

  1. <3 Si eu am citit toate 3 cartile si au fost extraordinare!!!LIKE LIKE LIKE Chiar merita sa arunci o privire!

    RăspundețiȘtergere