marți, 17 aprilie 2012

CUPA CĂRȚILOR - RUNDA 1 - Shadow Falls VS Altfel de Îngeri


Shadow Falls de C. C. Hunter

Numar volume: 4 (serie neterminata)
Volume aparute in Romania: 1
An aparitie: 2012
Editura: LEDA

Este o poveste care cucereşte în primul rând prin modul
natural în care abordează subiecte şi probleme supranaturale. Veți fi cu siguranță atraşi de modul de a scrie atât de realist al autoarei. Povestea pare creată special pentru a te face să zâmbeşti. Acțiunea se petrece într-o tabară de vară, ceea ce imediat ne duce cu gândul la idile şi umor.
Kylie, deşi încalcă subțirea linie a normalului putând
vedea fantome, se confruntă cu probleme pe care le poate avea orice tânăr de 16 ani. Moartea bunicii ei i-a lăsat în suflet un gol imens, care este mai apoi accentuat de divorțul parinților şi de decizia bruscă a mamei de a o trimite într-o tabără de vară pentru adolescenți “cu probleme”. Numai că problemele acestor tineri sunt mai speciale. Kylie se adaptează destul de greu la început cu viața din tabără, dar pe parcurs se va descurca bine în toate situațiile. Este o protagonistă plină de viață şi vervă, iar aventurile ei vă vor ține lipiți de carte până la ultima filă.
Personajele secundate sunt de asemenea foarte placute şi amuzante. Fiecare are o poveste a sa şi o personalitate distincta, ceea ce face întregul roman extrem de captivant. Suntem foarte curioase în ce echipă veți intra: Lucas sau Derek. Suntem convinse că vă va fi foarte greu să vă decideți.
Della şi Miranda sunt prietenele pe care oricare dintre noi şi le-ar dori în viața reală. 

Trebuie să votați Seria Shadow Falls de C. C. Hunter pentru că autoarea are un mod de a scrie impecabil. Este o lectură uşoară, cu un ritm alert iar peisajele descrise sunt atât de picturale încât le veți putea vedea în fața ochilor. 

***


Altfel de Ingeri de Lili St. Crow

Numar volume: 5 (serie completa)
Volume aparute in Romania: 2
An aparitie: 2011
Editura: LEDA

Povestea este impresionantă, iar personajele sunt prezentate într-un mod cât se poate de realist.
Dru Anderson, o fată de 16 ani, este singura care poate vedea creaturile din Lumea Reală (o moştenire de familie transmisă numai pe linie feminina). Ea păstreaza vie amintirea bunicii ei şi durerea pierderii acesteia, şi se luptă cu golul lăsat de mamă, stinsă şi ea din viață. Tatăl este singurul care i-a mai rămas, persoana cea mai de preț, unicul ajutor şi prietenul ei. Dar, ca şi cum soarta nu ar fi fost destul de crudă cu ea, îl pierde şi pe el în cel mai dur mod posibil.
Rămasă singură pe lume, Dru găseşte un sprijin nesperat în colegul ei de şcoală, Graves. Relația dintre ei va deveni cu siguranță una dintre favoritele voastre. Deşi se cunosc în
cele mai grele circumstanțe, prietenia ce se leagă între ei este puternică şi pare a triumfa asupra tuturor problemelor apărute. Oare? Cei doi luptă împreună
pentru a supraviețui avalanşei de provocări mortale care se abate asupra lor.
Facem cunoştință şi cu Cristophe, un băiat misterios pe care nu ştim dacă e bine să ne bazăm.
Veți forma şi aici tabere şi, din nou, suntem sigure că vă va fi greu să alegeți de partea cui să stați. Probleme de familie? Probleme de supraviețuire? Se pot suprapune acestea şi în ce măsură?
Povestea curge lin dar țineți-vă bine! O dată începută acțiunea veți sta cu sufletul la gură.
Stilul autoarei este unul vioi şi veți fi nemulțumiți doar de faptul că trebuie să aşteptați volumul următor.
Trebuie să votați seria Altfel de Îngeri de Lili St. Crow pentru că este plină de suspans, de acțiune
şi de tot ce trebuie unui roman fantasy. 


Noi ne-am făcut treaba şi e rândul vostru să votați.

Gândiți, alegețşi votați mai jos. Nu vă puteți schimba votul aşa că alegeți cu grijă (ce texte am :))!) 

Votarea se va incheia pe 18 aprilie ora 24.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu